Monday, May 28, 2012

Пролетен дожд


После долги години 
и безброј настапи во циркусот,
на родендени и какви не забави и настани,
еден мајски ден, кога пролетниот дожд
почна да му се лее по лицето
и да ја размачкува широката црвена насмевка,
кловнот уморно воздивна и рече,
‘Мислам дека ќе си одам дома’.

No comments: