Tuesday, May 22, 2012

Дождот


Колку гласно зборува небото,
колку убаво зборува дождот.
Нудејќи се да ја измие правта од
улиците изгазени од уморни нозе.
Да се помеша со солзите на лицата
и да ги натопи нежните детски косички.
Да засвири на олуците на напуштените куќи
или да не натера да погледнеме нагоре
низ стаклото на автомобилот
и да ги пуштиме бришачите.


А ние велиме, ‘Изгледа почна да врне’. 

No comments: