Sunday, May 01, 2011

Без душа (Томас Бернхард)

Се додека лекарите во болницата се интересираат само за телата, а не за душата за која очигледно не знаат ама баш ништо, болниците ќе мораме да ги нарекуваме не само институции на јавното право, туку и институции на јавното убиство, а лекарите и нивни соучесници. Кога телото на некој самостоен научник од Отнанг кај Хаусбрук, кој бил упатен во болница поради некоја таканаречена необичност, му било целосно прегледано, тој, како што напишал во писмото до стручното медицинско списание Лекар, прашал: "а душата?", на што лекарот, кој го прегледувал телото му одговорил: "бидете мирен!"

2 comments:

Anonymous said...

Проверь свою удачу сколько ты сможешь выиграть вложив копейки.
Всего 50 рублей и ты узнаешь насколько развита твоя интуиция и сколько ты сможешь заработать!!!
Заходи прими участие [url=http://mmwm.ru/]ЗАБЕРИ СВОИ ДЕНЬГИ[/url]

Anonymous said...

Всем привет если Вам нужно разнообразить свой фотошоп, найти что то новое и изумительное, Вам сюда [url=http://psdgif.ru/]Шрифты[/url]