Tuesday, April 24, 2007

Хаику

Ноќно небо. Ко
стаклена масичка со
трошки послана.


Жолт спачек на
трупчиња поткачен. А
под него дедо ми.


Долга колона.
Веќе ме заморува
визниот режим?


Низ трепетот на
лисјата за момент го
гледам крстот.


Техно забава?
Не. Во гаража дедо
ми заварува.

5 comments:

eliora said...

Alek, navistina mnogu se iznenadiv koga mi kaza deka ova e tvoja poezija...super e!!

Elanor said...

Bravo!:)))Mi se dopagaat site,a prvoto najveke.

Butterfly said...

Super e!Mi se sviga:-)

Anonymous said...

:)Последната е опасна:):)

grahams said...

translation?