Friday, February 09, 2007

Трамвајот што го спаси градот

Зошто да се возиме во сосема нови автобуси произведени во Македонија?
Зошто да се вработат многу луѓе за изработката на тие автобуси?
Зошто да се изработат со материјал набавен од наши фабрики?
Зошто цените да бидат упола поефтини?
Зошто автобусите да бидат на плин и да не го загадуваат веќе загадениот град?
Зошто ни е сето тоа кога ние ќе се возиме со ...ТРАМВАЈ!

8 comments:

div cvet said...

super bi bilo..metro pod zemja a?...kako vo Keln

Butterfly said...

a sto velis za avtobusi sto rabotat na biodizel?:-)

Elanor said...

Sakame tramvaaaaaaaaaaaaj!

Bastijan-Baltazar said...

a po eden tocak za sekogo? ;)

eliora said...

tramvaj vo Skopje .... nema sansi..ke vozi samo edna linija, zasto nema dovolno mesto za poveke...mislam sesto!!

trilobite said...

Што нема да му текне на Триле?!Како не му текна незнам подморница за превоз и така имаме раскрници пуно Вардар,Треска,Лепенец...Си го живее филмот Трифи онаков од 19 век сентиментален...трамвај може ама со коњска вуча испред.
Ни трамвај,ни метро за Скопје не е.
За Скопјани знаеш што е?
Катапулт!

div cvet said...

ej,zaboraviv da spomnam...lugje gledavte li vcera K-15...obicno ne gi gledam,ama vcera sum se se izgazila od smeenje...ako ima repriza obavezno gledajte

div cvet said...
This comment has been removed by the author.