Sunday, December 18, 2011

Мост (На Иво Андриќ)

Во снежната ноќ,

возевме крај мостот на Дрина

разговарајќи за Штајнбек, Толстој, Џојс...

И за тој стар мост, што и да го снема

ќе продолжи да постои заради тебе.

No comments: