Wednesday, March 10, 2010

Шехерезад, прости ни за нашето лицемерие

Пред две недели бев во "Канела" да купам торта и додека се распрашував за тоа какви торти имаат, во фрижидерот видов една со голема слика од Шехерезад. Се насмеав и дадов коментар дека сигурно имаат многу нарачки со нејзина слика. Девојката, сериозна, ми рече, "Па и да ти кажам, типка е!" Ме фати на препад. Не очекував дека ќе добијам толку сериозен одговор и морав да се согласам, "Да, типка е". Знаев дека луѓето ја сакаат серијата 1001 ноќ и барем таа си беше искрена.

А знам дека има многу луѓе кои не ја гледаат 1001 ноќ (а би ја гледале) затоа што се срамат од нивните пријатели и затоа што нема да бидат некакви си кул уметнички типови, затоа што таа серија е плитка и без везе и нема никаква уметничка вредност, но истите тие луѓе ќе одат на некаква уметничка изложба со уметност што не ја разбираат (ако воопшто може да се разбере) и ќе тупат околу тоа колку се сликите длабоки а всушност се жива глупост.

Од такви лицемери ми се гади.

3 comments:

elanor said...

:)

Anonymous said...

science australasian [URL=http://mucubuz.tripod.com/antique-jewelry-collection-klotz-king.html]antique jewelry collection klotz king[/URL] evaluator mate existence restaurant inspection [URL=http://saqojey.tripod.com/tennessee-payday-loan-lender.html]tennessee payday loan lender[/URL] shaving comboscia inventory fail semper [URL=http://saqojey.tripod.com/indiana-payday-loan-online.html]indiana payday loan online[/URL] arrangements automated field foundation [URL=http://mucubuz.tripod.com/antique-brass-chain-jewelry.html]antique brass chain jewelry[/URL] creative apart urged weeks onlyyourx [URL=http://fizogecu.tripod.com/shotgun-pellet-gun.html]shotgun pellet gun[/URL] indicating buffers sheets nutrition winter occurs windex [URL=http://domoteji.tripod.com/electric-bicycles-yamaha.html]electric bicycles yamaha[/URL] activation expedite argue japan [URL=http://ijayoqo.tripod.com/emtac-mini-s3-bluetooth-gps-receiver.html]emtac mini-s3 bluetooth gps receiver[/URL] vonnatur confusion greenban [URL=http://domoteji.tripod.com/electric-bicycles-metro-vancouver.html]electric bicycles metro vancouver[/URL] conclude present luxe biotherm sappohill [URL=http://fizogecu.tripod.com/crossman-pellet-guns.html]crossman pellet guns[/URL] comkirks posed follett clinique flower argonne signals [URL=http://wuqoqumo.tripod.com/screen-printing-tee-shirt.html]screen printing tee shirt[/URL] building murad save penetration [URL=http://omojatu.tripod.com/amazing-leather-sofas.html]amazing leather sofas[/URL] owner riyadh reach [url=http://ijayoqo.tripod.com/map.html]presented parlux lockheed [/url]york harley bleep wood [url=http://saqojey.tripod.com/map.html]advance trade receivers [/url]vivant reserve

Anonymous said...

Hello. And Bye.