Thursday, June 22, 2006

Bet on my blog (Part 1)

We have the first 1/8 finalists and the matches are:
Germany-Sweden
England-Ecuador
Argentina-Mexico
Holland-Portugal
In 2 days we will know the rest. I think England was lucky to miss Germany, Argentina should have a pretty easy job, one very interesting is Holland-Portugal. (but you never know, surprises are not excluded)Also I salute the teams of Ivory Coast and Trinidad and Tobago for fighting and good games. So now you can bet on my blog and say your favorite. The ones that win will get a prise. Also expect cool photo galeries from the World Cup.

8 comments:

eliora said...

Jas sum za Brazil...iako ne sum mnogu zadovolna od nivnata igra dosega, no kako i da e, se oblozuvam za niv. Ne ja isklucuvam ni Argentina.. a za afrikanskite timovi nemam zborovi..super se!!

Elanor said...

Pred osum godini koga bev za Brazil,togas Brazil izgubi od Francija.Pred cetiri godini koga bev za Germanija,Germanija izgubi od Brazil.E sega,gledam da nemam eden favorit za da ne se razocaram.Vsusnost najmnogu sum za Portugalija ili Spanija(moze i Germanija ama ke vidime).Anglija nekako ne mi igra bas kojznae kako.

eliora said...

Da, i jas mislam deka Anglija ne igra koj znae kako..ke vidime sto ke se sluci so niv..

Elanor said...

Toa ke bide navistina interesen natprevar.A sto vikate za Brazil-Argentina finale.E toa ke bide interesno zosto i ednite i drugite trcaat ko ludi :)))

eliora said...

Da, bi bil interesen natprevar..togas navistina ne bi znaela za kogo ke navivam..najverojatno za onie sto ke igraat podobro:)

North Wind said...

ARGENTINA-MEXSIKO....WOW ...brilijantno izigrano.Zal mi e za meksikancite sto ne prodolzija ..super igraa.

Elanor said...

Da i mene mi e mnogu zal za Meksikancite zosto iako ne igraa dobro koga igraa so Spanija,sepak odlicno igraa protiv Argentina.Toj natprevar(osobeno prvoto poluvreme)bese najubaviot natprevar sto dosega sum go gledala na ova SP,dodeka vcera iako bev za Portugalija mnogu se razocarav kakov fudbal prikazaa i oni i Holanganite.Pa ti da imas tolku zolti i crveni kartoni...Ajdeeee.Za nigde.Dosle tamu da igraat ili da se raspravaat...?

Elanor said...

Pardon,koga igraa so Portugalija de :)))...